پالپ یا مغز دندان، منطقه ای نرم در مرکز دندان می باشد. در این منطقه علاوه بر عصب، عروق خونی نیز قرار دارد. وقتی عصب دندان به دلایل مختلف دچار ضایعه گردد، دندانپزشک برای نجات دندان، درمان ریشه (عصب کشی)می نماید. دندانپزشک با استفاده از تزریق موضعی، دندان را بی حس کرده و پوسیدگی تاج دندان را بر می دارد. با استفاده از میله های بسیار باریک به نام فایل،اعصاب و عروق خونی ریشه را خارج کرده، دیواره کانال ریشه سوهان زده می شود تا هم باقیامنده بافت عصب خارج شود و هم کانال دندان وسیع تر گردد. سپس کانال ریشه شستشو داده می شود. پس از خشک کردن، کانال ریشه با مواد مخصوص کامل پر شده و تاج دندان بازسازی می شود. چون معمولا سطح وسیعی از تاج دندان تحلیل رفته است، با استفاده از پین های مخصوص استحکام تاج بیشتر می گردد.
مراقبت های توصیه شده کلینیک دندانپزشکی سینا
در منطقه هفت حوض بعد از درمان ریشه دندان
• تا ۲ ساعت از خوردن غذای سفت با دندان درمان شده خودداری شود.
• تا ۲۴ ساعت از سمت دیگر دهان، برای خوردن غذا استفاده شود.
• آنتی بیوتیک و داروی تجویز شده توسط دندانپزشک کامل و سر ساعت استفاده شود.
• به علت شکننده بودن دندان عصب کشی شده، احتمال نیاز به روکش زیاد می باشد،لذا قـبل از روکـش با احـتیاط از دنـدان استفاده شـود.
• شایان ذکر است که همه درمان های پزشکی با درصدی از شکست همراه است ، که به علت شرایط خاص این درمان، این درصد تقریبا بالا میباشد
• برای چند روز پس از اتمام درمان (میانگین ۱۰ روز) ممکن است سطح روی دندان کوتاه یا بلند به نظر برسد. بطوریکه ایجاد درد نماید. این دردها در روزهای اولیه ( ۲ تا ۳ روز اول) بیشتر بوده و به صورت دردهای خود به خود، ضرباندار و حساسیت دندان خود را نشان می دهد. پس از این مدت به تدریج کمتر شده و در نهایت کاملا از بین می رود.
عوارض احتمالی
- احساس برآمدگی دندان
- درد دندان
- عفونت دندان
- شکسته شدن تاج دندان
- درد
اقدامات لازم
- برای کوتاه کردن برآمدگی به کلینیک مراجعه کنید
- استفاده از مسکن های تجویز شده توسط دندانپزشک
- استفاده از آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط دندانپزشک
- گذاشتن روکش حداکثر یک ماه بعد از عصب کشی
- در صورت تداوم به دندانپزشک خود مراجعه کنید
آخرین دیدگاهها